Öppna nyhetsbrevet i en browser.

Maj 2020

Sköna Maj, välkommen....
Surrealistisk med det fina aprilvädret och samtidigt en pandemi där ute...

Ja, mycket är förändrat, en del har blivit inställt. Men eftersom vi jobbar mycket med grundskolebarn, har vi kunnat fortsätta med Skapande skola, fritidskurser, utställning och annat. Aningen decimerat, men ändå...

Vi ser hur publika kulturyttringar blomstrar på sociala medier och hos streamingtjänster och konstaterar (åter) att kultur är livsnödvändigt, i alla väder.

/Red

Boka en guidad visning

Nu när det vackra vårvädret gjort entré i kombination med att utomhusaktiviteter rekommenderas, vill vi passa på att erbjuda guidade visningar av de tre första verken i Barnens Skulpturpark.

Vi vänder oss primärt till förskoleklasser i Malmö och kan erbjuda följande dagar/tider för bokning:

Tisdagar kl: 10.00 den 12 maj, 26 maj, 2 juni, 9 juni, 25 aug, 1 sep, 8 sept, 15 sept, 29 sept. Klockslaget kan i viss mån justeras efter era önskemål.

Den guidade turen startar vid Drömmarnas hus och tar totalt ca 40 min. Inled eller avsluta gärna besöket med picknick i vår park.
OBS! Det går utmärkt att boka Malmös Kulturbuss för denna aktivitet.

INTRESSEANMÄLAN TILL GUIDAD VISNING
Sommarkul för fritids

Sommargnistan har landat

En gnista har landat i Riseberga-parken i östra Malmö. En sådan gnista som glittrar av lekfullhet och strålar av sommarlek. Men den behöver er hjälp!!!

Ta med er fritidsbarnen på en timme fylld av sagor och lekfullhet, just där det gröna gräset möter skogens skuggor. Inled eller avsluta äventyret med en egen fika/utflykt.

23 juni till 8 juli 2 ggr/dag för fritidsgrupper 6-10 år.

INTRESSEANMÄLAN TILL SOMMARGNISTAN

Bjud in - till och med 9 maj

6 april slogs dörrarna upp på Osby konsthall för utställningen Bjud In. Elever från Osby kommun i åldrarna 4–16 år genomfört ett Skapande skolarbete tillsammans med oss på Drömmarnas Hus. 

Arbetet har startade på elevernas egen skola eller förskola och finns nu på konsthallen i Osby, i en härlig gigantisk utställning.

Eleverna har skapat över tusen olika inbjudningar, inbjudningar som lockar till nyfikenhet och nya möten. Syftet med utställningen och arbetet är att locka till möten med andra och lära känna nya människor genom konst och skapande.

Utställningen kan beskådas fram till den 9 maj. Osby bibliotek

Yoga i trädgården

Nu yoggar vi ut i Drömmarnas hus parkliknande vackra trädgård och gör lite sagoyoga.

I dag onsdag sätter vi igång med en spännande workshop där förskolebarnen från Rosengårds fritids får kliva in i skogen, ner i havet, flyga en sväng med en drake och in i sagans värld med hjälp av yoga.

Det ska bli kul och vi ser fram emot det. Garanterat bilder i nästa nyhetsbrev.

Filmfabriken på Kryddgårdsskolan är i full produktion!

Under några veckor skapar elever på Kryddgårdsskolan en film som visar elevernas olika skolarbeten kring hållbarhet och klimatsmarta val.

Än så länge har det varit avsnitt om bomullens väg från planta till återvinning, skräp i dag och på medeltiden och ur havets djup reste sig colamonstret, vilket gick ett hårt öde till mötes, i monsterpantmaskinen.

I skrivandets stund är vi mitt i projektet och ser med spänning fram emot vilka teman vi kommer möta kommande veckor med Kryddgårds kreativa elever.

Fler Skapande Skolaprojekt HÄR

Konst & Cirkus på Rosengårdsskolan, vårt fina samarbete med Rosengårdsskolan och MKB

Vi är väldigt glada över att kunna fortsätta erbjuda Rosengårdsskolans elever konstworkshops på tisdagar och cirkusträning på fredagar. Detta sker i vanlig ordning, i direkt anslutning till avslutad skoldag och i skolans lokaler. Här följer vi givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har anpassat verksamheten helt enligt myndighetens riktlinjer.

På distans är det svårt

Unga ensemblen har försökt sig på den stora utmaningen att komma på och skriva manus på distans, men ingenting är detsamma...
Så svårt det är att sitta själv och hitta på. Ett utomhusmöte måste det bli snart, i liten grupp, för att kicka igång fantasin igen.

Bästa sommaren

I nuläget arbetar vi för, att också i år i Kraftsamling Herrgårdens regi, genomföra Bästa sommaren i Vänskapsparken!

Den 28 april genomfördes ett digitalt dialogmöte med alla de aktörer som vill och avser vara med. Drömmarnas hus är givetvis en av dessa aktörer. Vi hoppas och tror att det skall hända massor av spännande aktiviteter för Herrgårdens barn och unga, även under sommarlovet 2020. Kanske är det t o m viktigare än någonsin, just denna sommar…men självklart skall detta utformas inom ramen för Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Barnens Skulpturpark mot slutproduktion

Efter sex månaders intensivt arbete med den konstnärliga idéprocessen så har nu grupperna gått in i nästa fas. Den 6 april så genomförde alla tre grupperna i projektet, sina slutpresentationer för styrgruppen.

Vi kan avslöja att det är tre väldigt spännande samt högst olika verk som nu alla, gått vidare in i produktionsfasen. Två av dessa verk kommer att placeras i Vänskapsparken och ett i Rosengårdsparken.

Vill uppmana alla att redan nu, kryssa lördagen den 12 december i almanackan, för då är det nämligen dags för avtäckning och INVIGNING (igen)! Då inviger vi inte bara de tre nya verken, utan också hela Barnens Skulpturpark. En park som då blir komplett med totalt sex permanenta offentliga verk.

Utbildning i Barnkonventionen

Rädda Barnen gav all personal på Drömmarnas Hus en inspirerande och
givande första utbildning inom Barnkonventionen.
Vi blev alla fulla av tankar och idéer. Nu ska det skapas!

Cafékväll ställer om

Precis som så många andra i dessa märkliga tider, så har vi blivit tvungna att tänka lite annorlunda kring upplägg och genomförande, av våra publika event.

Vårens sista Cafékväll, som vi hade planerat att genomföra den 16 april får en helt ny skepnad. Vi kommer i vanlig ordning att presentera olika spännande kulturutövare inom olika konstformer, men denna gång blir det i det förinspelade filmiska formatet. Detta kommer att kunna avnjutas på webben. Vi har ännu ej satt ett exakt datum för när vi lägger ut det, men kommer givetvis att meddela det i våra kanaler, så snart det är på gång.

Så håll utkik, för den som väntar på något gott….

VAD ÄR CAFÉKVÄLL? Årets mysiga Cafékvällar med olika artister/konstnärer/författare/poeter mm arrangeras i Drömmarnas hus lokaler och i nära samarbete med den nya projektägaren ABF Malmö. Konceptet med cafékvällar föddes i projektet Stick ut!/Kreativa platser och finansieras nu av Malmö Stad och Kulturrådet www.drommarnashus.se/cafe

Påskolov för fritids

Påsklov för fritids

En härlig påskvecka blev det med videofilmad påskjakt på vårtecken, guidade visningar av Barnens skulpturpark, samt magiska Cirkus Saga på besök i gymnastiksalen.

facebook youtube instagram
Drömmarnas Hus

Frölichs väg 4, 213 68 Malmö, Malmö
Sweden 21236 Sweden

040-211 211
info@drommarnashus.se

Du får det här mejlet eftersom du eller någon annan registrerat dig på vår hemsida, eller på annat sätt varit i kontakt med oss. Du kan också välja specialutskick och få våra skolerbjudanden några dagar före detta nyhetsbrev.

Vi sparar enbart din mailadress i vårt lista.
Du kan när som helst avregistrera dig i länken nedan.

Avsluta prenumerationen