nyhetsbrevet i en browser

JULI MED DRÖMMARNAS HUS

Anmälningsdags till kurser

Nu har vi bestämt alla kurser inför hösten. Anmäl ditt intresse redan nu. Cirkus, teater, dans och konst. Åldersanpassat, (minst sju år) och allt är GRATIS.


Se hela kurslistan: drommarnashus.se/fritid

Bästa sommaren är här!

Återigen fylls Vänskapsparken med aktiviteter för barn boende i området Herrgården (men alla är välkomna).

Drömmarnas hus deltar 17 juni - 3 juli.
Vi bjuder på workshop på temat skisser, vilket kommer leda vidare till en
konstinstallation under Malmöfestivalen.

Vi hittar även på roliga upptåg på scenen, gör hinderbanor och skapar våra egna handdockor för dockteater och flera andra saker, under de härliga sommardagarna i Vänskapsparken.PROGRAM

Mer från Kraftsamling Herrgården:
Facebook: @Kraftsamling Herrgården
Hitta till Vänskapsparken

Bilder: Några av veckans verksamheter

Malmöfestivalen

På årets Malmöfestival kommer glädjande nog, konsten att stå lite extra i fokus. Det handlar då om festivalens barnområde, där det bl.a upprättas ett KONSTLAB. Här kommer Drömmarnas hus givetvis att finnas på plats.

Under våren 2019 har Drömmarnas hus konstnär Jafer Taoun, inom ramen för projektet Stick ut!/ Kreativa platser, mött Herrgårdsbor i olika åldrar i konstworkshopar, med skissen som utgångspunkt. Resultaten av dessa kreativa möten kommer att ställas ut på Malmöfestivalen. Kom och titta på den konstutställning som en stor familj i olika generationer skapat och/eller delta i en av våra skissworkshopar på plats. På så vis kan ditt, dina barns eller hela familjens verk också bli en del av den stora skissinstallation, som vi skapar på festivalområdet. Varmt välkomna!

INVIGNING - AVTÄCKNING

Barnens Skulpturpark

Nu har vi äntligen spikat exakt datum och tid för invigningen av de tre första verken i Barnens Skulpturpark! DU är givetvis varmt välkommen att dela denna högtidsstund med oss. Så skriv in lördagen den 28 september kl. 15.00 i almanackan direkt!                    SE BARNENS UNDERBARA REKLAMFILM!

Vi kan utlova en mycket pampig invigningsinramning samt att de unika permanenta offentliga verk som kommer att avtäckas, bara måste ses.

www.drommarnashus.se/bsp

Skära i stål och se konst

Nu är det mycket som skall hinnas innan Barnens Skulpturpark tar ett litet sommaruppehåll. Massor av förberedelser inför invigningen den 28 september, rekrytering av nya barn till nästa processomgång. Men vi har också hunnit genomföra det sista produktionsbesöket.

Då styrde vi kosan till Småland och Bredaryd, strax utanför Värnamo och närmare bestämt till företaget Jet-Flex AB. Där blev vi väldigt väl mottagna och fick vara med om hur skulpturen skars ut med hjälp av vatten och sand, en högst fascinerande process! Riktigt häftigt att få se verket ta form i full skala. Därefter passade vi på att besöka Konst-och designmuseet Vandalorum, där vi också åt en god lunch. Ja, en toppenfin och himla intressant samt inspirerande dag helt enkelt.

www.drommarnashus.se/bsp

Säsong 2

Under den senare delen av våren har det drivna unga teamet bakom podcasten Ungdomssnack.se, startat upp arbetet med att förbereda en ny omgång podcastprogram. Denna gång har de också fått en eminent expertishjälp i form av den mycket erfarna radiojournalisten, Madeleine Fritsch Lärka.
Madeleine, som till vardags arbetar på Sveriges Radio P4, har gått in och fungerat som mentor för teamet. ”Det har varit otroligt inspirerande att få arbeta med Madeleine och vi har fått massor av nya idéer och infallsvinklar i hur vi kan arbeta med vår podcast”, berättar Ali, Leo och Fortunata. Resultatet, d v s de nya podcastavsnitten kommer först i höst, men den som väntar på något gott…

Hösten i en flyer

Vi har samlat KURSER och annat som händer i höst. Kurserna är gratis och vänder sig till alla barn/ungdomar i Malmö. Ladda ner och printa ut. De riktigt ambitiösa, viker snyggt i tredjedelar.    Ladda ner här.

Mina resurser/Dina resurser PREPPERS

Legenden berättar om ”Preppers”.

Det var dom som samlade på allt för att klara det som skulle komma. Några bunkrade mat, några vatten, och några samlade på lösningar, som ingen annan kommit på.

Vi på Drömmarnas hus samlar och sammanställer för tillfället ihop fiktionsidéer, i skrivandet och i utformandet av vår utomhus-pedagogiska fiktionsdag, senare i höst. Vi gör det sista kreativa rycket innan sommaren.

Vi får leta vid rötterna någonstans, där finns det vi behöver.
Så inleds fiktionen i Osby.

innocarnivalskane.se                     www.drommarnashus.se/ic20

Prospero Workshops

Vilket spännande seminarium som Malmö Stadsteater anordnade i samarbete med Bibu! Frågan som ställdes var hur vi kan skapa berätt-elser för barn och unga i en ny tid, och hur dramatik som är formad i ett internationellt sammanhang ser ut.

Deltagare från sju olika länder och organisationer visade upp sitt material som uppkommit under några workshopdagar med barnteatern i fokus.

Frågor som reflekterades kring var även hur barnperspektivet ser ut i de olika länderna – metoderna, tematiken? Vilka utmaningar och möjligheter finns?

En väldigt inspirerande eftermiddag!


Vi söker DIG - personligen

Känner du någon, eller har du kanske själv deltagit i någon verksamhet hos oss när du var yngre. Har du kanske sett någon föreställning som väckte något hos dig? Roliga, spännande minnen med Drömmarnas hus? Skriv något om det och skicka till oss. Vi uppskattar alla bidrag: info@drommarnashus.se

facebook youtube instagram
Drömmarnas hus

Frölichs väg 4, 213 68, Malmö, Sweden

www.drommarnashus.se      info@drommarnashus.se
+ 46 40 31 15 80

Du får det här mejlet eftersom du eller någon annan registrerat dig på vår hemsida, eller på annat sätt varit i kontakt med oss. Du kan också välja specialutskick och få våra skolerbjudanden några dagar före detta nyhetsbrev.

Vi sparar enbart din mailadress i vårt lista.
Du kan när som helst avregistrera dig i länken nedan.

Avsluta prenumerationen