آیا تصاویر را نمی بینید؟ اگر قادر به دیدن تصاویرخبرنامه در سیستم خود نیستید، لطفاَ در اینجا مشاهده فرمایید.

شماره هفتاد و دوم - آذر ماه 1401

اخبار

جلسه کارگروه ارتقای سواد آبی

شرکت کنندگان از راست به چپ، بالا: اسماعیل مسگرپور، محمدجواد عابدینی، جلال اکبری، بنفشه زهرایی، حمید مهدیقلی، زهرا نصراللهی و پائین: باقر عبدالملکی، محمدجواد امامی، ابراهیم مقیمی، مجتبی محمدی، ابراهیم گشتاسبی راد، مسعود بهبودیان

پنجمین جلسه کارگروه ارتقای سواد آبی در 13 آذر ماه برگزار شد. اهم موارد ارائه و مطرح شده در این جلسه به شرح زیر است:

مطابق پیشنهاد‌ها برای ارتقای برنامه‌های درسی معرفی‌شده در جلسات پیشین از منظر سواد آبی، در این جلسه محتوای سرفصل درس های مرتبط در دانشگاه صنعتی شریف در رشته‌های مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی، شیمی، انرژی و مدیریت اقتصاد از جمله اصول تصفیه پساب و بازیافت، انتقال آب، نمک‌زدایی، سیاست‌گذاری اقتصاد آب و محیط‌ زیست و همبست آب و انرژی توسط دکتر حمید مهدیقلی بیان شد. همچنین مفاهیم پایه، روش‌ها و اطلاعات مرتبط با نمک‌زدایی بیان شد و درس های مذکور در دانشگاه صنعتی شریف مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در ارتباط با مباحث مطرح شده در مورد درس های مرتبط با نمک زدایی، برخی از طرح‌های نمک‌زدایی و انتقال آب، همانند طرح نمک‌زدایی و انتقال آب خلیج‌فارس و دریای عمان به استان‌های کرمان، یزد، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان توسط دکتر مهدیقلی و اعضای کارگروه مورد تبادل نظر قرار گرفت. با توجه به ارائه ایشان و مذاکرات انجام شده در جلسه، مقرر شد موضوع  منابع آب نامتعارف و سهم آن در تأمین نیازهای آبی ایران، موضوع یکی از سخنرانی‌هایی باشد که برای استفاده توسط مدرسین ضبط خواهد شد. بر ضعف درس های در پوشش دادن به مباحث مرتبط با اقتصاد آب در برخی رشته‌های دانشگاهی  و ضرورت تقویت این محتوای آموزشی در این حوزه نیز تأکید شد.

در مورد مسأله آب همدان بین اعضای گروه صحبت شد و در مورد جنبه‌های کمی و کیفی سیستم تأمین آب شرب برای این شهر تبادل نظر صورت گرفت. اشاره شد که مشکل تأمین آب برای تهران نیز وجود دارد که کمبود منابع آب سطحی با برداشت آب زیرزمینی جایگزین خواهد شد که چالش‌های مدیریت کیفی را به همراه خواهد داشت.

به تلاش‌های انجام شده برای راه اندازی رشته حکمرانی آب اشاره شد و ضرورت ظرفیت سازی نیروی انسانی در این حوزه مورد تأکید قرار گرفت.

 در ادامه جلسه، توسط دکتر بنفشه زهرایی، اینفوگرافی در مورد سرانه آب خانگی ارائه و مقرر شد پس از دریافت نظرات اعضا و اصلاح و تکمیل آن، به صورت عمومی منتشر شود. 

جلسه رئیسان شاخه های انجمن

شرکت کنندگان از راست به چپ، بالا: محسن صنیعی، حسین معماریان، افسانه مجری، جبارعلی ذاکری، علی اشرفی زاده و پائین: سارا موسوی صدر، محمدحسن سعیدی، جمال کزازی، سید هادی طبائیان، جلال اکبری

گردهمایی فصلی رئیسان شاخه ها در 19 آذر ماه، به صورت برخط برگزار شد. در ابتدای جلسه، دکتر افسانه مجری، مدیر امور شاخه های انجمن، به موضوعات مختلفی از جمله موارد زیر پرداختند و با اعضای حاضر در جلسه، در خصوص موارد مطرح شده، تبادل نظر صورت گرفت:

  • ارائه گزارش برخی کارگاه­ ها و وبینار­های برگزار شده توسط انجمن
  • بررسی آیین نامه انتخاب پژوهشگر برگزیده و امکان استفاده از این آیین نامه در دانشگاه­ ها 
  • تشریح فعالیت شاخه های انجمن
  • دعوت از رئیسان شاخه ­ها برای مشارکت فعال در برگزاری هشتمین کنفرانس بین ­المللی انجمن آموزش مهندسی ایران در دانشگاه علم و صنعت ایران

  • ایجاد وب سایت شاخه­ های انجمن در دانشگاه­ ها
  • ارائه عنوان چند مقاله جالب از سایت انجمن آموزش مهندسی آمریکا

سپس دکتر محمدحسن سعیدی، رئیس شاخه انجمن در دانشگاه صنعتی شریف، مطالبی در مورد طراحی و اجرای وب سایت شاخه انجمن و مبحث آموزش ترکیبی عنوان نمودند.

در ادامه، مهندس سارا موسوی صدر، دانش آموخته کارشناسی ارشد آموزش مهندسی دانشگاه تهران، ارائه ­ای مربوط به پایان نامه کارشناسی ارشد خود با عنوان «طراحی برنامه توسعه حرفه­ ای اعضای هیأت علمی مهندسی در زمینه تدریس و یادگیری»، داشتند و پس از ارائه، برخی حاضرین در جلسه، سوالات و نظرات خود را مطرح نمودند.

در این جلسه، مهندس جمال کزازی، رئیس کمیته دانشجویی نیز لزوم تعامل شاخه ­ها با نمایندگان دانشجویی خود در کمیته دانشجویی را بیان کردند.

در انتها، دکتر علی اشرفی زاده، رئیس هیأت مدیره انجمن، با بیان آن که آینده کشور در گرو ارتقای کیفیت آموزش مهندسی است، عنوان کردند که هنوز فرهنگ گفتمان آموزش مهندسی به آن شکل که باید و شاید در دانشگاه ­ها رونق نگرفته است اما با همت و درایت اعضای شاخه ها، جلو خواهد رفت.

کارگاه آموزشی برخط «پژوهش در آموزش مهندسی»

کارگاه آموزشی برخط «پژوهش در آموزش مهندسی» در 29 آذرماه 1401 توسط دکتر عباس بازرگان استاد دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران و عضو هیأت مدیره انجمن، برگزار شد.

رئوس مطالب:

1. پژوهش در آموزش مهندسی به عنوان حوزه ای میان-رشته ای و جدید مرتبط با علوم اجتماعی-رفتاری
2. تشابه و تفاوت پژوهش در علوم پایه و مهندسی با پژوهش در علوم اجتماعی و رفتاری
3. اصول و مراحل تحقیق در نظام های آموزشی
4. موضوع های آکادمیک در پژوهش در آموزش مهندسی
5. تعریف پژوهش در آموزش مهندسی و مفاهیم تشکیل دهنده آن
6. روش های عمده تحقیق در آموزش مهندسی

                   برش هایی از کارگاه با کلیک بر تصویر زیر، قابل مشاهده است.                

موجودی صندوق حمایت های مالی از انجمن در سال 1401

 موجودی صندوق در این ماه (205,000,000 ریال) در نشانگر قابل مشاهده است.  

صندوق حمایت های مالی، با هدف ایجاد منابع مالی پایدار برای انجمن تشکیل شده است و منابع آن عمدتاً صرف سرمایه گذاری های بلند مدت و ماندگار برای انجمن می شود. حامیان انجمن که در این امر خیر مشارکت می کنند تأثیری ماندگار بر ارتقای کیفیت آموزش مهندسی کشور و اعتلای ایران عزیز داشته و حسنه ای پایدار را در امری زیر بنایی در کارنامه خود ثبت خواهند کرد. 

علاقه مندان به حمایت مالی، می توانند کمک های خود را با یکی از دو روش زیر واریز نمایند:

شماره حساب بانک پارسیان: 20100228039601

درگاه پرداخت 

لطفاً فیش واریزی، به رایانامه انجمن (isee@isee.ir) ارسال شود.

معرفی کتاب

در بیش از هشت دهه، که از آغاز آموزش عالی دانشگاهی در ایران می‌گذرد، آموزش مهندسی، فراز و فرودهای چندی را پشت‌ سر گذارده است. در چند دهۀ گذشته، رشد جمعیت و افزایش اقبال به‌ آموزش عالی در کشور باعث شد که برای هر فرصت تحصیلی، چند متقاضی وجود داشته باشد. در چنین شرایطی بود که رشد سریع مراکز آموزشی در دستور کار قرار گرفت. این فرایند، چالش‌ چندی را به‌ همراه داشت و سوال‌هایی را در مورد آموزش و دانش آموختگان مهندسی کشور و رابطه آن با بازار کار مهندسی، مطرح کرد:

  • سالیانه چه تعداد دانش آموخته مهندسی وارد بازار کار کشور می‌‌شود؟
  • کیفیت آموزش‌های ارائه شده تا چه حد نیاز صنعت را برآورده می‌کند؟
  • نیاز صنعت به‌ دانش آموختگان رشته‌های مختلف مهندسی چقدر است؟
  • در 5 سال آینده، صنعت کشور قادر به‌ جذب چه تعداد دانش‌آموخته مهندسی است؟ و ...

در کشور ما، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همه ساله آمار آموزش عالی را منتشر می‌کند. این در حالی است که کمتر دیده شده است که وزارتخانه‌های صنعتی، قدرت جذب سالیانه و پیش‌بینی میزان پذیرش 5 ساله مهندسان در بخش دولتی و خصوصی آن صنعت را اعلام نمایند. آمار و اطلاعات منتشر شده توسط مرکز آمار ایران و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این مورد چندان راهگشا نیستند. به‌ دلیل این نا‌همخوانی، در یکی دو دهه اخیر، برنامه ریزی برای گسترش مراکز، رشته‌ها، گرایش‌ها و مقاطع تحصیلی مهندسی، از هماهنگی لازم برخوردار نبوده است. برای شناخت بیشتر شرایط پیش آمده و ارائه راهکارهای اصلاحی، انجمن آموزش مهندسی ایران، مشترکاً با همکاری کرسی یونسکو در آموزش مهندسی، گردآوری، تحلیل و انتشار ادواری اطلاعات مرتبط با آموزش عالی مهندسی و در صورت امکان بازار کار مهندسی کشور را در دستور کار قرار دادند. قدم اول در این فرایند، مستند سازی و ساماندهی آمار سالیانه آموزش مهندسی کشور است. قدم بعدی در این زمینه، دستیابی به‌ اطلاعات بازار کار مهندسی است. متأسفانه ساختار خاصی در ارتباط با شناسایی وضعیت بازار کار مهندسی در کشور وجود ندارد و لازم است سیستمی، با توجه به تجربیات موفق دیگر کشورها، برای دستیابی به‌‌ این دسته از داده‌‌ها، طراحی و به‌ اجرا در آید. کتاب حاضر نتایج پژوهشی را که کرسی یونسکو در آموزش مهندسی در زمینه مستند سازی آموزش مهندسی  انجام داده است را عرضه می‌کند. در این کتاب وضعیت آموزش فنی و مهندسی کشور در سال تحصیلی 95-96 مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج این بررسی، به نحو زیر در 10 فصل سامان یافته است:

  1. آموزش فنی و مهندسی در ایران
  2. برنامه‌های آموزش فنی و مهندسی
  3. مراکز آموزش فنی و مهندسی
  4. دانشجویان و دانش آموختگان فنی و مهندسی
  5. اعضای هیأت علمی فنی و مهندسی
  6. توزیع جغرافیایی آموزش فنی و مهندسی
  7. آمار رشته‌های اصلی تحصیلی فنی و مهندسی
  8. آموزش برخط فنی و مهندسی
  9. آموزش فنی و مهندسی در زیر نظام‌های دیگر
  10. پی‌نوشت

چاپ اول کتاب آموزش فنی و مهندسی در ایران، در سال 1399 منتشر شد. به دلیل تقاضاهایی برای دریافت نسخه‌ای از این کتاب و تمام شدن نسخ چاپی، نسخۀ الکترونیکی کتاب، در پاییز 1401 در اختیار علاقه مندان قرار گرفت.                                                                                         

حسین معماریان

رئیس کرسی یونسکو در آموزش مهندسی و عضو هیأت مدیره انجمن آموزش مهندسی ایران  

نسخه الکترونیکی این کتاب از اینجا قابل دریافت است.

پیشگامان آموزش مهندسی

 والاس اس ونِبل: دیدن مهندسی با نگاهی نو

ترجمه: زین العابدین چمانی، سمیه چمانی

والاس وِنبِل بیشتر زندگی شغلی­ اش را در دانشگاه ویرجینیای غربی سپری کرده است. وی کارش را آنجا با عنوان دانشجوی تحصیلات تکمیلی در علوم مهندسی شروع کرد و تحت نفوذ و تأثیر یک پیشگام دیگر آموزش مهندسی به نام هِلِن پِلَتس که در آن زمان در دانشگاه ویرجینای غربی بود، قرار گرفت. پس از تغییر رشته به آموزش، دکتر وِنبِل از طریق همکاری با انجمن آموزش مهندسی آمریکا (ASEE) از طریق ارائه برنامه ­های راهبری و همچنین شیوه­ های نوآورانه، تبدیل به فردی موثر در حوزه آموزش مهندسی شد.

این شرح حال کوتاه توسط لورن دی توماس از دانشگاه واشنگتن، بر اساس مصاحبه­ ای که با دکتر وِنبِل در سال 2014 صورت گرفته، تدوین شده است. ادامه

معرفی مقاله

ورما و همکاران، دانشجویان رشته کامپیوتر دانشگاه IFTM واقع در مرادآباد هندوستان، در سال 2022 در شماره 11 مجله اطلاعات و تکنولوژی آموزشی، مقاله «پیش بینی عملکرد تحصیلی دانشجویان مهندسی به کمک روش داده کاوی» را منتشر کرده اند. عنوان این مقاله در بخش پایگاه داده خبرنامه آبان ماه انجمن، آمده بود.

در عصر حاضر، افت تحصیلی دانشجویان مهندسی یک مشکل بسیار جدی است. پیش بینی دانشجویان با عملکرد پایین در مراحل اولیه مهم است، به طوری که دانشکده های آنها و دولت می تواند پشتیبانی به موقع ارائه دهد. مطالعه حاضر تلاش می کند تا این کار پیش بینی را در زمان ورود به کمک الگوریتم های داده کاوی انجام دهد. این الگوریتم های طبقه بندی، به مجموعه داده دانشجویان یک دانشکده مهندسی هند اعمال شد، که شامل چهار دسته از پارامترها، یعنی پیشینه دانشجو، پارامترهای تحصیلی، اجتماعی و روانشناختی بوده است. ادامه

 از اعضای انجمن درخواست می شود، چنانچه مقاله چاپ شده در مجلات آموزش مهندسی دارند، اصل مقاله و معرفی آن را برای درج در خبرنامه، به ایمیل انجمن (isee@isee.ir) ارسال نمایند.

مسئول تدوین بخش معرفی مقاله، دکتر شروان عطایی، عضو هیأت تحریریه خبرنامه انجمن

پايگاه داده در موضوع «آموزش مهندسی»

در برنامه اجرايی انجمن آموزش مهندسی ايران، يكی از وظايفی كه به عهده كميته ارتباطات و انتشارات انجمن است، تهيه پايگاه داده از كتاب­ ها و تأليفات مهم در حوزه آموزش مهندسی است. اين داده ها بصورت روزآمد گردآوری شده و در برخی از شماره­ های خبرنامه منتشر شده و در وبگاه انجمن هم جهت مراجعه و استفاده پژوهشگران و علاقمندان قرار می­ گيرد.

در اين شماره خبرنامه، به ارائه اطلاعات تعدادی ‌مقاله و کتاب مرتبط با آموزش مهندسی می ­پردازيم. اعضای انجمن اگر علاقه ­مند به مطالعه متن كامل هر يک از مقالات باشند، می توانند­ درخواست خود را همراه با عنوان مقاله از طريق ايميل به دبيرخانه انجمن ارسال نمایند. انجمن نهايت تلاش را برای تهيه فايل pdf اين مقالات برای متقاضيان خواهد نمود.

1. برخی از مقاله های منتشره در حوزه آموزش مهندسی

2. برخی از کتاب های منتشره در حوزه آموزش مهندسی

****

مسئول تدوین این بخش، دکتر حمید مهدیقلی، عضو کمیته ارتباطات و انتشارات انجمن

مصاحبه

کاهش ورودی های رشته های مهندسی و اثرگذاری انجمن

 در حاشیه برگزاری سیزدهمین مجمع عمومی عادی نوبت دوم انجمن در 30 تیرماه 1401، مصاحبه ای با چند تن از صاحب نظران در حوزه آموزش مهندسی در خصوص کاهش ورودی های مهندسی و اثرگذاری انجمن، توسط مهندس مسعود یحیایی بازرس علی البدل انجمن انجام شد که متن گفتگوها در شماره های قبل منتشر شده و در این شماره خبرنامه، متن تجمیع شده مصاحبه ها برای استفاده علاقه مندان آورده شده است.

متن کامل مصاحبه ها   ویدئوی کامل مصاحبه

کلیپ مصاحبه ها نیز با کلیک بر تصویر زیر، قابل مشاهده است. 

اخبار شاخه های انجمن

شاخه دانشگاه تهران (کرسی یونسکو در آموزش مهندسی)

کارگاه تجربیاتی پیرامون دستیاری آموزشی

کارگاه تجربیاتی پیرامون دستیاری آموزشی با حضور حدود 140 نفر از دستیاران آموزشی دانشکدگان فنی دانشگاه تهران در تاریخ 1401/09/02 برگزار شد. 

بخش اول کارگاه ارائه سخنرانی با موضوعات زیر بود:

  • چرا دستیاری آموزش مهندسی مهم است؟
  • برنامه ریزی و آمادگی، اداره کلاس حل تمرین، فنون ارائه تعاملی
  • ارزیابی یادگیری، ارتباط با دانشجویان، ارتباط با استاد

بخش دوم کارگاه طرح سه موضوع برای بحث و تبادل نظر با دانشجویان به شرح زیر بود: 

  • چگونه به دانشجویان برای شرکت در کلاس حل تمرین انگیزه بدهیم؟
  • چالش ها و راه حل های تعامل دانشجویان و دستیاران در محیط های غیر حضوری چیست؟
  • دلایل تقلب در انجام تکلیف ها چیست و چگونه می توان با آن مقابله کرد؟

مدرسان کارگاه، دکتر رامتین خسروی و دکتر آرش بهرامی، اعضای شورای شاخه انجمن در دانشگاه تهران بودند. در این کارگاه دکتر مریم صباغیان و دکتر معین عابدینی عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران نیز در بخش موضوعات مورد بحث، مشارکت داشتند.

وبینار «نقش ها و انتظارات از رهبری دانشگاه ها»

 برگزاری بینار فوق با سخنرانی دکتر محمود نیلی احمد آبادی، استاد دانشکده مهندسی و مواد دانشگاه تهران و رئیس پیشین این دانشگاه در روز چهارشنبه 30 آذر ماه ساعت 17 الی 18 

شاخه دانشگاه صنعتی امیرکبیر

شورای شاخه انجمن در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در آذرماه  نیز جلسات هفتگی خود را ادامه داده است. اهم مواردی که  در این ماه مورد هم فکری قرار گرفته یا اجرا شده است عبارتند از:

  • دعوت از نمایندگان معرفی شده از دانشکده ها در جلسه شورای شاخه به همراه ارسال اهداف پیشنهادی دوره سوم شورا و برنامه های اجرایی برای تحقق آنها، به منظور مطالعه و اعلام نظرات اصلاحی آنان در جلسه حضوری
  • ادامه مذاکرات با دفتر نهاد رهبری، دفتر فرهنگی، معاونت دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و نیز دفتر کرسی یونسکو در آموزش مهندسی برای اجرای دوره دانش افزایی در بهمن ماه سال جاری با ارائه دوره توسط دکتر معماریان
  • انجام مذاکرات برای تأمین هزینه دوره دانش افزایی بهمن ماه سال جاری به ویژه با بنیاد امیرکبیر و جامعه دانش آموختگان دانشگاه صنعتی امیرکبیر

شاخه دانشگاه صنعتی شریف

جلسه شورای شاخه انجمن در دانشگاه صنعتی شریف در 15 آذرماه تشکیل شد و از جمله مواردی که مورد بررسی قرار گرفت عبارت بودند از:

  • مکانیزم منتوری
  • آموزش ریاضی، فیزیک و رایانه پایه و پیشنهاد تشکیل میزگرد در این زمینه
  • برگزاری کارگاه دستیاران آموزشی در نیم سال دوم سال تحصیلی
  • پیشنهاد تشکیل میزگرد در مورد «کارآموزی و کارورزی»

شاخه دانشگاه علم و صنعت ایران

گزارش سمینار پیشرفت های جدید در آموزش در حوزه مهندسی حمل و نقل در استرالیا و کاربرد آن در ایران

این سمینار در تاریخ 15 آذر ماه توسط دکتر سیدجواد میرمحمدصادقی ارائه شد. خلاصه ای از این سمینار که توسط دکتر شروان عطایی تهیه شده است، از اینجا قابل دریافت است.

شاخه دانشگاه فردوسی مشهد

سمینار « گذری بر تحولات 20 سال گذشته آموزش عالی: درس هایی برای آموزش مهندسی»

شاخه انجمن در دانشگاه فردوسی مشهد سمینار فوق را با سخنرانی دکتر محمدرضا آهنچیان، استاد مدیریت آموزشی و به سازی منابع انسانی دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد در تاریخ 30 آذر ماه ساعت 12 تا 14 برگزار کرد. چکیده ای از سخنرانی در ذیل آورده شده است:

مانند هر فعالیت اصلی بشری، آموزش عالی نیز در دو دهه گذشته دستخوش تغییرات اساسی شده است و یا در مسیر تغییر قرار دارد. از جمله مهم­ ترین آنها، تغییر در مبانی نظری و رسالت آموزش عالی؛ توزیع کارکردهای سنتی دانشگاه در بخش­ هایی به جز آموزش عالی؛ جا به جایی­ ها در ساختار اجتماعی-سیاسی کشورها؛ بازگشت به آموزش عالی طبقاتی؛ تغییر در مفهوم و شیوه تدریس و یادگیری؛ از جمله مهم ترین­ ها بوده ­اند.

در این سمینار، تحولات آموزش عالی در دوره اخیر مرور و سپس با مشارکت اعضای حاضر در جلسه، درس هایی که از این تحولات می­ توان برای آموزش مهندسی گرفت به بحث گذاشته خواهد شد.

خلاصه موضوعات طرح شده در جلسه های هیأت مدیره و کمیته های انجمن در آذر

هیأت مدیره - 1401/09/14

 - پیگیری مصوبات ماه گذشته هیأت مدیره و طرح مواردی برای اطلاع رسانی 

- بررسی شرح وظایف مدیران امور آموزشی، امور بین الملل و ارتباط با صنعت انجمن 

- بررسی پیشنهاد ملزم کردن همه مهندسان برای عضویت در انجمن

کمیته ارتباطات و انتشارات - 1401/09/05

- ارائه گزارش از فعالیت های اعضای کمیته در راستای مسئولیت های تعریف شده در برنامه اجرایی کمیته

- دریافت نظر در خصوص موارد انتشاری انجمن مانند کارت عضویت، بروشور و پوستر

کمیته توسعه عضویت و شاخه های انجمن - 1401/09/02

- ادامه بررسی موضوع ارزش افزوده عضویت در انجمن

- برنامه ریزی اقدامات اجرایی هریک از فعالیت های برنامه های کمیته

کمیته برنامه ریزی و پایش دستاوردهای انجمن - 1401/09/09

- تبادل نظر در خصوص ایجاد «کمیته یکپارچه­ سازی فعالیت­ های اجرائی کلی کمیته­ های انجمن» 

- گزارش پیشرفت فعالیت ­های موظفی اعضا به کمیته 

کمیته جوایز - 1401/09/08

- تبادل نظر در مورد چگونگی معرفی نامزدهای اعطای نشان استاد برجسته آموزش مهندسی 

- بررسی دو پیشنهاد در خصوص آیین نامه انتخاب پژوهشگر برگزیده و آیین نامه نظام پیشنهادها

کمیته دانشجویی - 1401/09/15

- استماع نظر اعضا، پیرامون برنامه کاری خود برای اجرای بند های محوله در برنامه اجرایی

- گزارشی از جلسات کمیته ارزشیابی و هیأت مدیره توسط رئیس کمیته

- تبادل نظر پیرامون فعالیت های کارگروه پادکست

کمیته مشاوران صنعتی انجمن - 1401/09/12

- گزارش مهندس کاوندی در مورد نتایج دیدارها با مسئولین شرکت ها

- گزارش فعالیت اعضای کمیته بر اساس وظایف تقسیم شده در جلسات قبلی

کمیته ارزشیابی آموزش مهندسی - 1401/09/19

- ادامه بررسی نکات اصلی مربوط به ارزشیابی در آموزش مهندسی مندرج در فایل دانشگاه حراره

- بررسی موارد مطرح شده توسط نماینده کمیته دانشجویی در خصوص ارزیابی کیفیت تدریس

کمیته فعالیت های آموزشی و تخصصی - 1401/09/16

- پیگیری تدوین بانک اطلاعاتی داوطلبان منتوری 

- ادامه بحث در مورد برنامه ریزی درسی 

- ارائه دکتر رامتین خسروی دبیر برنامه منتوری انجمن درباره برنامه و آیین نامه منتوری

https://www.classmarker.com/

کمیته همکاری های بین الملل - 1401/09/23

- ادامه ارائه دکتر محمد کارآموز، رئیس کمیته در خصوص برنامه درسی دانشگاه NYU و مقایسه آن با دانشگاه های داخلی در رشته های مهندسی 

- سخنرانی دکتر بابک حسین خلج، استاد دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف در خصوص راهکارهای نوین در آموزش مهندسی برق در جهان

مجله پژوهش در آموزش مهندسی

https://www.classmarker.com/

دعوت به ارسال مقاله برای انتشار در مجله Engineering Education Research (EER)

  مجله EER  انجمن آموزش مهندسی ایران بصورت آنلاین در بخش  Topical Collections مجله SN Applied Sciences (SNAS) پذیرش مقاله می نماید. EER در گروه Topical Collections-Interdisciplinary مجله SNAS قرار دارد و مختص موضوع بین رشته ای «آموزش مهندسی» است. ادامه

معرفی اعضای مادام العمر

انجمن مفتخر است اعلام نماید در این ماه دکتر سمانه جلیلی صدرآباد و دکتر مریم حاجبی به عضویت مادام العمر انجمن درآمدند. 

                             فهرست اعضای مادام العمر انجمن       

 

اطلاع رسانی

شماره 262 ماهنامه گزارش کامپیوتر

شماره 262 ماهنامه گزارش کامپیوتر انجمن انفورماتیک ایران (مهر و آبان ماه 1401) منتشر شده است و نسخه الکترونیکی آن از اینجا قابل دریافت است.

تمدید سومین دوره رقابت علمی کنز

سومین دوره رقابت علمی کنز 1401 تا 23 دی ماه تمدید شد. کاتالوگ این رقابت از اینجا قابل دریافت است.

سومین جشنواره ملی امیرکبیر

سومین جشنواره ملی امیرکبیر، با عنوان طرح ها، پایان نامه ها و رساله های دانشجویی کاربردی کارفرما محور، بهمن ماه 1401 برگزار می شود.

دانلود پوستر جشنواره

اعضای هیأت مدیره، بازرسان و مشاوران انجمن

اعضای هیأت مدیره: علی اشرفی زاده (رئیس)، عباس بازرگان، جعفر توفیقی، ملودی خادم ثامنی، رامتین خسروی، سعید سهراب پور، محمد شکرچی زاده، امیرنادر عسکرپور و حسین معماریان (خزانه دار) 

مشاوران عالی: پرویز جبه دار مارالانی و رضا فرجی دانا

بازرسان: محمود کمره ای، محمود موسوی مشهدی و مسعود یحیایی (بازرس علی البدل) 

اعضای کمیته ها، کارگروه، مدیران و دبیران

کمیته ارتباطات و انتشاراتمحمود اژدری، مجید بازارگان (نایب رئیس)، صادق جلالی (دبیر)، علیرضا دولت آبادی، مریم قصاب زاده، نصرت ا... گرانپایه (رئیس)، مجتبی محمدی، حمید مهدیقلی، سارا نظیف، نور محمد یحیایی

کمیته ارزشیابی آموزش مهندسی: عباس بازرگان، اکرم حسینیان، حمیدرضا حیدری، محمد دادرس (رئیس)، هدی رودکی (نایب رئیس)، علی شفاعت (دبیر)، شهره فاطمی، حسین معماریان، محمود موسوی مشهدی، مرتضی یوسف صنعتی

کمیته ارکان و منابع انسانی: علی اشرفی زاده، محمدحسن پنجه شاهی، پرویز جبه دار مارالانی (نایب رئیس)، محمدحسن سعیدی (دبیر)، سعید سهراب پور، حسن طاهری، رضا فرجی دانا (رئیس)، محمود کمره ای، کیوان نارویی، محمود یعقوبی

کمیته برنامه ریزی و پایش دستاوردها: حمیدرضا احدی (نایب رئیس)، محمود احمدیان، مریم بیطرف، حسینعلی پاکروان، جعفر توفیقی داریان، مسعود حجت، محمد امین حجتی کرمانی، حسین ساسانی (رئیس)، ناصر صادقیان (دبیر)، جلال نظر زاده

کمیته توسعه عضویت و شاخه های انجمن: عباس ابراهیمی (رئیس)، غلامرضا پازوکی، خسرو جعفرپور، امین جعفری رامیانی، فهیمه حوری آباد صبور (دبیر)، محسن صنیعی، هادی علی اکبریان،افسانه مجری، آدرینه ملک خاچاطوریان، بهرام ودودی مفید 

کمیته جوایز: سید نظام الدین اشرفی زاده (نایب رئیس)، محمد علی رستم پور، امیرنادر عسکرپور، یونس فرزین فرد، علیرضا قلی پور، سینا کشاورز کاظمیان، طه گودرزی، محمد ملک پور (دبیر)، ابراهیم واشقانی فرهانی (رئیس)، محمد هاشم زاده

کمیته دانشجویی: سید محمد مهدی احمد پناه، محمدرضا بشارتی، سمیرا جعفرزاده، مرضیه خواجه علی،  نیلوفر دینی، عرفان رئوفی (نایب رئیس)، محمد فراهانی (دبیر)، جمال کزازی (رئیس)، محمد مهدی محب علی، علی مه آبادی

کمیته فعالیت های آموزشی و تخصصی: جلال اکبری، فرشاد ترابی، مهرداد تقی زاده منظری (دبیر)، بابک سیف (نایب رئیس)، محمدجواد عابدینی (رئیس)، فرزان قالیچی، سونا قلی زاده، امیررضا مسعودی، اسماعیل مسگرپور، زهرا نصراللهی

کمیته مشاوران صنعتی انجمن: مهدی اسکروچی، روزبه باقری، جبار علی ذاکری، آرین زرگامی،  حسین ساسانی، رحمت ستوده قره باغ، محسن سلطانپور (رئیس)، هدایت عزیزپور (دبیر)، جلال کاوندی (نایب رئیس)، مسعود یحیایی

 کمیته همکاری های بین الملل: فیروز بختیاری نژاد، محمودرضا دلاور، مسعود دهقانی، رضا حسینی ابرده، سید محسن حائری، علیرضا شیرازی نژاد (دبیر)، محمد کارآموز (رئیس)، افسانه سادات لاریمی، زانیار میرزایی، معصومه نصیری کناری (نایب رئیس)

کارگروه ارتقای سواد آبی: بابک اکبری، جلال اکبری، محمد جواد امامی اسکاردی، سپیده امجد ایرانق، فائزه بابائی، مسعود بهبودیان، عباس جعفرپور، مرتضی حیدری مظفر، حمیدرضا حیدری نوقابی، محمد دادرس، محمودرضا دلاور، حاتم رامش، بنفشه زهرایی (رئیس)، محمد رحمانی، محمد سرائی، امید سقاپور، ابراهیم صالحی، سهراب صالحی، محمدجواد عابدینی، باقر عبدالملکی، علی عجمی، ابراهیم گشتاسبی راد، امیررضا محرابی، مجتبی محمدی، اسماعیل مسگرپور، ابراهیم مقیمی، سینا معتمدنیا، سمیه ملایی، حمید مهدیقلی، زهرا نصراللهی، رحیم نقی زاده، مجید نیک نژادی، محمد هاشم زاده، مریم برادران، امین حق نگهدار

مدیر اجرایی: لیلا شیربان

مدیر ارتباط با صنعتجلال کاوندی

مدیر امور بین الملل: مسعود دهقانی

مدیر امور شاخه های انجمن: افسانه مجری

سر دبیر مجله بین المللی پژوهش در آموزش مهندسی علی مقداری

دبیر برنامه منتوری: رامتین خسروی

دبیر سخنرانان برجسته:  نصرت ا... گرانپایه

دبیر نشان استاد برجسته: ابراهیم واشقانی فراهانی

دبیر برنامه رصد آموزش مهندسی:  امیرفرهاد نجفی

شورای شاخه ها

دانشگاه بوعلی سینا: جلال اکبری (رئیس)، عباس رمضانی (خزانه دار)، مهدی سخایی نیا (نایب رئیس) و  هاشم مظاهری (دبیر)

دانشگاه تربیت مدرس:  ابراهیم واشقانی فراهانی (مسئول راه اندازی)

دانشگاه تهران: رامتین خسروی (خزانه دار)، سیروس زمانی (دبیر)، محمود شاه آبادی (نایب رئیس) و حسین معماریان (رئیس)

دانشگاه شهید بهشتی: سید ابراهیم افجه ای (رئیس)، عباس پیرهادی (نایب رئیس)، علیرضا قلی پور (دبیر)، شکرا... کریمیان (خزانه دار)، 

دانشگاه شهید چمران اهواز: اسماعیل حجازی (خزانه دار)، کورش حیدری شیرازی (نایب رئیس)، محسن صنیعی (رئیس)، شهرزاد عجبی (دبیر)

دانشگاه شیراز: سید احمد انوار (نایب رئیس دوم)، دکتر علیرضا خیاطیان (دبیر)، محمود کریمی (خزانه دار)، مجتبی محزون (نایب رئیس اول) و محمود یعقوبی (رئیس)

دانشگاه صنعتی اصفهان: غلامعلی رئیسی اردلی (نایب رئیس)، حمیدرضا صفوی (رئیس)، سید مهران نحوی (خزانه دار) و امیر هاشمی (دبیر)

دانشگاه صنعتی امیرکبیر: دکتر بابک بنکدارپور (رئیس)، دکتر سید هادی طبائیان (نایب رئیس)، دکتر منصوره سلیمانی (خزانه دار)، مهندس ناهید شیخان (دبیر)   

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی: حمید خالوزاده (دبیر)، محمد راوندی (رئیس)، حسام زندی (نایب رئیس) و  سید محمدحسین سیادتی (خزانه دار)

دانشگاه صنعتی شریفمحمد ایزدی (نایب رئیس اول)، محمدعلی بیجارچی (دبیر)، مهرداد تقی زاده منظری (نایب رئیس دوم)، علیرضا جهان تیغ (خزانه دار)، محمدحسن سعیدی (رئیس) 

دانشگاه علم و صنعت ایران: جبارعلی ذاکری (رئیس)، مجید طیرانی (نایب رئیس)، هاجر قنبری (دبیر)، فاطمه مهدی زاده (خزانه دار)

دانشگاه فردوسی مشهد: مهدی پناهی (دبیر)، حبیب رجبی مشهدی (رئیس)، مجید علومی (خزانه دار) و عابدین واحدیان مظلوم (نایب رئیس)

دانشگاه فنی و حرفه ای: علیرضا معلم زاده (مسئول راه اندازی)

شناسه خبرنامه

مدیر مسئول: علی اشرفی زاده

هیأت تحریریه: سمیه چمانی، لیلا شیربان (سردبیر)، شروان عطایی و نصرت ا... گرانپایه

همکار: سوگند محمدجعفری، فاطمه مهدیقلی

  * مسئولیت محتوای یادداشت ها بر عهده نویسندگان است.

تمدید عضویت

از اعضای محترمی که مدت عضویت ایشان در انجمن آموزش مهندسی ایران به پایان رسیده است درخواست می شود نسبت به تمدید عضویت خود از اینجا اقدام فرمایند.

انجمن آموزش مهندسی ایران از تمامی استادان و پژوهشگران عضو انجمن دعوت می نماید برای غنی تر شدن محتوای علمی و تخصصی خبرنامه، تألیفات و ترجمه های مفید و ارزشمند در زمینه آموزش مهندسی را در قالب مقاله، یادداشت، پیشنهاد آموزشی و ... در اختیار انجمن قرار دهند، تا پس از بررسی توسط هیأت تحریریه، هم در وبگاه و هم در شماره های آتی خبرنامه درج شود.

 تهران، خیابان طالقانی (بین وصال و قدس)، شماره 429، طبقه اول، واحد 1؛         کدپستی: 1417713763؛ تلفن: 88992215؛ نمابر: 88953188؛ رایانامه: isee@isee.ir؛           وبگاه: www.isee.ir.  تلگرام: https://t.me/anjomanisee   لینکدین: https://www.linkedin.com/in/isee-iran-515ba9188

                        اینستاگرام: https://www.instagram.com/isee.ir

درصورتی که مایل به دریافت خبرنامه نیستید، لطفا از اینجا اقدام کنید.

.

MailerLite