September nyhetsbrev från Drömmarnas hus Öppna nyhetsbrevet i en browser.

September 2020

Sommaren, men lite fuktig, håller sig nog kvar ett tag till? Så är det med Covid-19 också. Det var en märklig vår, som vi (och alla andra) upplevde. Vi lyckades anpassa en del av verksamheten, men långt ifrån allt, som istället fick ställas in, eller bli skjutet på framtiden.

Hösten kan tyvärr, av allt att döma, bli liknande. Vi måste hela tiden ha både plan B och C i bakfickan, för allt vi planerar. Som tur är har vi en stor målgrupp, som inte har så stora problem med viruset. Så därför tror vi att våra kurser för unga på fritiden och skolverksamheten, kan komma igång som planerat. På Facebook och hemsida får du löpande uppdatering av läget.
Välkommen till September nyhetsbrev.

/red

Kursstart tisdag 8 september

Äntligen sätter våra kvällskurser igång igen! Så roligt det ska bli att se alla nya och gamla barn och ungdomar göra cirkus, teater, dans och konst i våra lokaler på Coronasäkert avstånd.

Vi vill gärna bjuda in fler barn till våra kvällskurser som ju är helt gratis. Därför inleder vi terminen med två ”prova på” veckor. Den första veckan är vi på Kryddgårdsskolan och veckan därpå är vi på Örtagårdsskolan. Barnen på respektive skola får under fyra daga prova på teater, cirkus och dans och vi ska göra vårt allra bästa så att det blir en ”prova på” som ger mersmak.

Vi blir fem kulturpedagoger/artister på plats för att inspirera barnen. Vi är glada över att vår nya danspedagog Kana Mokabe har börjat hos oss. ”Prova på” blir hennes första uppdrag på Drömmarnas Hus och vi ser fram emot att samarbeta.

Är du sugen på att börja på någon av våra kvällskurser? Kolla in hemsidan och anmäl dig.

KURSER

Fritidspedagogernas egna ord, i en frivillig utvärdering av Sommargnistan. Inga kommentarer är bortsorterade.

Inte för att vi vill skryta (det gör vi ju aldrig). Men, vi blir stolta och vi blir varma i hjärtat, när vi läser fritidspedagogernas egna ord, i en frivillig utvärdering av Sommargnistan. Sommargnistan genomfördes i närheten av olika fritids i västra Skåne, under de första sommarlovsveckorna av fyra Drömmarnas huspedagoger.  370 barn och vuxna deltog.

Vi vill rikta ett STORT tack till alla fritidsledare som vågade och som ville, att vi skulle komma till era barn. Ni gjorde sommaren!

---------------------------------------------------------------------------------------------

* Jättetrevligt! Ni är skickliga på att väcka barnens intresse och nyfikenhet.

* Vi tyckte upplägget var spännande. Att få interagera i olika former, klura, byta stationer, munhuggas lite med ledarna och till slut vara kreativa med lyxigt material var enligt barnen jättejätteroligt!

* Bra , jättebra trevligt spännande intressant tyckte barnen i F-1B

* Mycket roliga, enkla, inspirerande och lagom utmanande aktiviteter, som barn och personal uppskattade (över förväntan)
Vi uppskattade också att det var utomhus i trevlig miljö och nära vår skola. Tusen tack!

* Superbra!

* Vi är supernöjda med Sommargnistan. Hade inte så höga förväntningar då vi inte visste så mycket kring projektet. Personalen som höll i det var professionella och visade på ett väldigt bra och trovärdigt skådespel. Lite läskigt med parkvakten för några av de yngre barnen. Men extra plus till parkvakten som var väldigt trovärdig! Bra med anpassning av aktivitet beroende på ålder.

* Både barnen och vuxna tyckte det var mycket trevligt. Tyvärr var det 3-4 barn som (äldre) som var oengagerade, men det är de i vanliga fall också.

* Vi tackar så mycket för att vi fick komma!

*Kul att enkla idéer kan engagera så och hålla en hög kvalité. Superkul!

* Eleverna tyckte det var roligt och väldigt engagerade.

* Vi är väldigt nöjda.  Både elever och personal uppskattade sommargnistan jätte mycket. Vi uppskattar att även fritidshem ute på landet fick möjligheten att få delta.

År F - 3 i Skåne

Lek på fullt allvar

I detta projekt tar vi fasta på fantasins obevekliga kraft!
Vi upptäcker och utvecklar fantasin och kreativiteten, tillsammans med era elever. Vi uppmuntrar den fria leken och kreativiteten. Miljö, dofter, ljud, vänner, sammanhang bjuder in till ett skapande. Under 90 minuter hinner eleverna såväl dela med sig av egna fantasifulla platser och skapa nya kreativa platser eller ting, där kompisarna och klasskamraterna kan delta.
Fantasin är som en grop som växer, ju mer vi fantiserar och fördjupar oss desto djupare blir vår fantastiska grop.

Bakgrund: Vi har låtit oss inspireras av Emma AdBåge´s prisade barnbok "Gropen". Dom vuxna hatar Gropen. Dom tycker inte att vi ska vara där och leka för man kan dö....

Vi erbjuder tre olika workshops. Teater/drama, konst och video.


Mer info och intresseanmälan HÄR

Scenen för fler röster

Onsdagen den 23 september & onsdagen den 4 november.
Klockan 17.00 - 19.00. Scenframträdanden börjar 17.30.

Kvällen kommer på ett eller annat sätt att Covid-anpassas. Vi kommer att begränsa publikantalet. Men vi kommer sannolikt också att filma allt, så att alla som vill kan ta del av kvällen.
Mer info på hemsida och Facebook när det närmar sig.

Scenen för fler röster, den 16 mars blev ju helt inställd. Så vi beslöt att filma våra artister. Se våra underhållande och begåvade artister.

SE FILMERNA HÄR

VAD ÄR "SCENEN FÖR FLER RÖSTER"?
Årets mysiga Cafékvällar med olika artister/konstnärer/författare/poeter mm arrangeras i Drömmarnas hus lokaler och i nära samarbete med den nya projektägaren ABF Malmö. Konceptet med cafékvällar föddes i projektet Stick ut!/Kreativa platser och finansieras nu av Malmö Stad och Kulturrådet.

Barnens Skulpturpark på Malmö Gallerivecka

Malmö Gallerinatt blir detta år Malmö Gallerivecka och är precis som tidigare år ett evenemang för Malmös stadigvarande gallerier, men det har även givits möjlighet för pop up-gallerier och konstnärskollektiv att öppna upp under helgen.

Givetvis deltar även Barnens Skulpturpark som ett Pop-up besöksmål, där vi lördagen den 26 september kl. 13 och 15, erbjuder guidade visningar, av de tre befintliga verken. Vid de guidade visningarna får du också möta några av de unga konstnärerna/barnen bakom verken. Båda visningarna startar vid Drömmarnas hus, Frölichs väg 4. Varmt välkommen! Länk till Galleriveckan här: FB Event

Boka en egen guidad visning

Vi erbjuder guidade visningar av de tre första verken i Barnens Skulpturpark.

Vi vänder oss till förskoleklasser i Malmö och kan då erbjuda följande dagar/tider för bokning: Tisdagar kl: 10.00 den 1, 8, 15 och 29 sept.
Klockslaget kan i viss mån justeras efter era önskemål.

Den guidade turen startar vid Drömmarnas hus och tar totalt ca 40 min.
Inled eller avsluta gärna besöket med picknick i vår park.

GUIDAD VISNING FÖR FÖRSKOLEKLASS

Lägesrapport från Barnens Skulpturpark

Arbetet i och med Barnens Skulpturpark har nu startat upp igen efter ett litet sommaruppehåll. Varje tisdag träffas de unga konstnärerna/barnen bakom de tre nya verken, för att arbeta vidare med allt som skall ske under höstterminen. Produktionsbesök skall genomföras, förberedelser för vårt Artist Talk på Skissernas museum den 29 oktober sätts igång och vi har ju en himla massa planering att göra inför den stora finalen = INVIGNINGEN av de tre nya konstverken! Tiden går fort när man har roligt och det är inte superlångt fram till invigningsdagen, lördagen den 12 december.

Nya avsnitt

Våra drivna ungdomar Ali Hussein, Leonardo Secic och Fortunata Kolompar skulle under våren 2020 löpande få livesända sin podcast Ungdomssnack, från Folkets Park i Malmö!

En helt underbar utveckling, samt möjlighet för detta grymma podcastgäng. Dessvärre satte Covid -19 stopp för det hela och satsningen pausades på obestämd tid. Riktigt, riktigt tråkigt. Då skulle de unga ju kunnat sätta sig ned och deppa, men det var inget alternativ för detta drivna podcastteam. Istället så bestämde de sig för att spela in nya och fräscha spännande podcastavsnitt. Avsnitt som kommer att släppas den 25 september kl 19.00. Du hittar dessa på Spotify podcaster samt Soundcloud eller så går man in på ungdomssnack.se så hittar man alla hittills producerade avsnitt där. Rekommenderas varmt!

Nytt läsår = nya möjligheter med Drömmarnas hus på Rosengårdsskolan

Vi vill hälsa vår nya danspedagog, Lotta Fahlén varmt välkommen! Lotta kommer tillsammans med vår cirkuspedagog Maria Andersson, att varje fredag kl. 15.15 – 17.15 bjuda in eleverna på Rosengårdsskolan, till workshops i cirkus & dans.

På tisdagarna kommer i vanlig ordning Rosengårdsskolans elever, även att i direkt anslutning till avslutad skoldag kl. 14.30-16.15, kunna delta i konstworkshops. Detta under ledning av Drömmarnas hus konstnärer Jafer Taoun & Anna Brag.

Det hela möjliggörs genom ett fortsatt fint samarbete med såväl Rosengårdsskolan, som med MKB och numera också stiftelsen Momentum Malmö.

Ännu mer Hiss-konst

Fram tills nu så har vi i samarbete med fastighetsbolaget Victoria Park skapat totalt 18 hisskonstverk i lika många nya hissystem. Hissar som installerats i Victoria Parks fastigheter på Ramels väg i Herrgården/Rosengård.

Konstverken är skapade av barn som bor i området under ledning av Drömmarnas hus konstnär, Jafer Taoun. I samband med Bästa sommaren så skapades nu tre nya verk som skall pryda nya hissystem. Det betyder att det till hösten kommer att finnas totalt 21 unika Hisskonstverk i Herrgården. Hur häftigt är inte det!!!    Mer info här.

Bild ovan: Nor var en av de första konstnärerna i projektet, som fick sin bild förstorad och monterad i en hiss.
Bilder nedan: De tre senaste konstverken, har 
Khushi, Leen och Sania gjort.

Skapande skola med Drömmarnas hus

Vi kan samarbeta med er kring Skapande skola, i hela regionen. Har ni färdiga önskemål, så utformar vi ett projekt kring era önskningar. Alternativt så kan en grundträff vara ett bra initierade Skapande skolaprojekt.

Vi kan alltid erbjuda teater/drama, konst och foto inom skapande skola. Har ni andra önskemål, så arrangerar vi det gärna utifrån vårt nätverk av kompetenta kulturpedagoger. Vad är Skapande skola?

Läs mer / kontakta oss

SAVE THE DATE: 15 OKTOBER. DÅ FIRAR VI VÅRT 30-ÅRS JUBILEUM.

facebook youtube instagram
Drömmarnas Hus

Frölichs väg 4, 213 68 Malmö, Malmö
Sweden 21236 Sweden

040-211 211
info@drommarnashus.se

Du får det här mejlet eftersom du eller någon annan registrerat dig på vår hemsida, eller på annat sätt varit i kontakt med oss. Du kan också välja specialutskick och få våra skolerbjudanden några dagar före detta nyhetsbrev.

Vi sparar enbart din mailadress i vårt lista.
Du kan när som helst avregistrera dig i länken nedan.

Avsluta prenumerationen