Öppna nyhetsbrevet i en browser.

                                                                                                                           Februari 2020

ÖPPET HUS. Välkommen och fira vår 30-årsdag den 1 April kl: 15-19. www.drommarnashus.se/30

God fortsättning!

Nu är det nya året ordentligt igångsparkat. Vi har en härlig vår framför oss. Inte bara för att vi fyller 30 år den 1 April (nej det ÄR inget aprilskämt), utan också för att det är så mycket kul på gång. Bland annat så är skulpturbarnen igång med de tre sista verken (av totalt sex), vi har behövt starta fler teater- och cirkuskurser, InnoCarnival 2020 ska sjösättas... och ännu mycket mer är på gång, inklusive en hemlighet.

Årsberättelsen 2019 är under produktion, men vi kan redan nu berätta att vi satt nya personliga rekord. Av Skånes 33 kommuner, arbetade vi med 27. Vi har också träffat 88 olika skolor under 2019 i nämnda region.
Det finns mycket HOPP i luften, känner vi!

En liten hemlis

Ett nytt år! Vi går mot ljusare tider och vi kommer längre fram att presentera mer om det sagolika projektet HOPP som vi smyger igång, men just nu är vi lite hemliga. Vi vill tacka våra finansiärer för ni ger oss möjlighet att kunna genomföra HOPP.
Tack Malmö Stad, Sparbanksstiftelsen Skåne, MKB Fastighet AB och Viktoria Park AB.

Pssst. Du får reda på allt, den 1 april när vi fyller 30 år. Så håll ut till dess.

www.drommarnashus.se/hopp
www.drommarnashus.se/30

Konstworkshop i färg och form för åk 3-5
i Skåne (men ej Malmö)


Vi tar eleverna på en undersökande resa i skulpturens
och i konstens uttryck under 75-90 min.


Vi ger barnen möjlighet att använda konst för att uttrycka sina känslor och som ett kommunikationsmedel i färg och form som komplement till sitt verbala språk.

Workshopens syfte är att ger barnen flera nyanserade redskap i sin undersökande och kreativa utvecklingsprocess.

Ett härlig, roligt och spännande sätt att utforska konstens kraft som ett kommunikationsmedel.

5 tillfällen i februari och mars.
Inga avgifter. Vi kommer till er.

Mer info och intresseanmälan
Välkommen in i värmen

Missa inte 2020 års första Cafékväll – scenen för fler röster! Torsdagen den 28 februari kl. 17-19 är du/ni varmt välkomna till en afton med konst, poesi och musik i en skön förening.
Plats: Drömmarnas hus

Varmt välkommen och hoppas vi ses!


Årets mysiga Cafékvällar med olika artister/konstnärer/författare/poeter mm arrangeras i Drömmarnas hus lokaler och i nära samarbete med den nya projektägaren ABF Malmö. Konceptet med cafékvällar föddes i projektet Stick ut!/Kreativa platser och givetvis så kommer Stick ut! också fortsättningsvis att vara en viktig samarbetspartner till Cafékvällarna, även om det nu blivit ett eget projekt.

Mer om Cafékvällarna

Det finns HOPP för vuxna

Vi gläds över det faktum att alla våra regionala HOPP-workshops för åk F-3 bokades upp inom loppet av några timmar, riktigt roligt! Vi tar också med oss de önskemål vi fick från lärare som arbetar med äldre elever, att även dessa skulle ha ett stort behov av att få arbeta med tematiken HOPP. Om möjligt så kanske vi återkommer till hösten med en ny workshopomgång. Även på sportlovet är samtliga workshops redan fullbokade av olika fritidshem från Malmö.

Vi kommer inom kort att erbjuda HOPPworkshopar till vuxna under mars månad, men här arbetar vi mer med riktade inbjudningar. Dock…om någon skulle vara intresserad av att få besök av Drömmarnas hus kulturpedagoger på temat HOPP under mars månad, så går det bra att skicka en intresseförfrågan till ann-marie@drommarnashus.se OBS! Gäller enbart vuxengrupper (t ex företag, organisationer, föreningar och eller/andra grupperingar av vuxna)

Kvällskurser

Kvällskurserna har kickat igång för terminen och nya spännande historier, uppdrag och mysterier växer fram i teatergrupperna. Cirkusgrupperna har börjat träna för fullt och så även dansgruppen. Älskar du konst finns det en konstgrupp för hela familjen.
Kolla in oss på hemsidan och anmäl dig! Det finns plats och det är gratis för alla.
www.drommarnashus.se/fritid

Kreativ ekonomi

Ett nytt samarbete mellan Swedbank och Drömmarnas Hus ligger i startgroparna. Projektet heter Kreativ ekonomi och syftar till att stötta unga vuxna och familjer i ekonomiska frågeställningar.

Det kan vara skönt att ställa frågor kring ekonomin i en lugn och trygg miljö som inte känns främmande. Vi kommer att arrangera några träffar för ungdomar och några för familjer. Dessutom kommer Swedbank att vara med på kreativa workshops för barn under arrangemangen på Bästa sommaren.

Save the date 28 mars

Teaterns Dag har bytt namn till Malmö Scenfest. Syftet med detta är att vidga festen så att fler kan delta. Arrangemanget har dessutom blivit helt gratis, vilket vi är så glada över!

Ännu fler kulturarrangörer öppnar sina portar under en och samma dag, helt gratis och naturligtvis gör även Drömmarnas hus det. Dagen är lördagen den 28 mars. Kolla in på vår hemsida eller Facebook framöver vad som kommer att hända!

Mot InnoCarnival Skåne 2020

Med spänning närmar vi oss inlämnings-dagen den 15 februari för de deltagande klassernas innovationer.

Under de senaste veckorna har vi mött klasser som ömsom våndas, ömsom gläds åt sina innovationer. Underbara innovationer har tagit form runt om i regionen. Utan att avslöja för mycket, så kommer årets upplaga av InnoCarnival ha en härlig och utmanade spännvidd.
Välkommen till Folkets Park den 15 & 16 April.

På Väg.... igen

Ny termin och ny runda av På Väg.
I vår besöker vi: Vellinge, Trelleborg, Burlöv, Malmö, Landskrona, Lomma, Svedala, Helsingborg, Ängelholm, Perstorp, Örkelljunga, Helsingborg och Höganäs. Vi ser fram mot denna härliga föreläsningsturné bland årskurs åttor i Skåne. Mer info HÄR

Skapande Skola 2020

Innan juluppehållet genomförde vi en inspirationsträff för nyfiket skolfolk. Tre olika "prova-på-pass" blev det. Nu är det en vecka kvar till ansökningstiden är slut.

Läs mer HÄR

OBS: GÄLLER ANSÖKNINGAR DIREKT TILL KULTURRÅDET!
DE FLESTA KOMMUNER HAR ANDRA RUTINER.

INLÄMNING FÖR SKAPANDE SKOLA SENAST OM:

Days
Hours
Minutes
Seconds
Stickut! är slut

Spridningskonferens

Den 11 december 2019, bjöd Drömmarnas hus och våra projektpartners Victoria Park, ABF Malmö och Tjejer i förening in till en Spridningskonferens. En konferens där vi ville dela med oss av våra erfarenheter från det treåriga arbetet med Kreativa platser projektet Stick ut!

Det blev en lyckad konferens där den viktiga frågan om allas rätt till kultur stod i centrum. Deltagarna fick förutom att höra vad vi från Drömmarnas hus hade att berätta också bl a ta del av Kulturrådets Simons Strömberg, som berättade om bakgrunden till satsningen, ett soffsamtal med olika projektdeltagare/aktörer lett av Malmös Kulturkommunalråd Frida Trollmyr samt Kulturdirektör Pernilla Conde Hellman, som delade med sig av sina tankar om Kulturens betydelse och vikt i allmänhet och för staden. Konferensdeltagarna fick också avnjuta ljuv musik i form av den nybildade kvinnliga vokaltrion ”Trio Tree” samt inta en värmande sopplunch från Yallatrappan.

Vi vill passa på att tacka alla projektpartners, finansiärer, samarbetspartners och inte minst alla er som deltagit i projektet! Tillsammans har vi skapat magi och riktigt viktig verksamhet, varav många delar har fått ett fortsatt liv….

Citat och röster från Stickut!      www.drommarnashus.se/stickut

Rapport från Skulpturparken

Arbetet i våra tre idéprocess-workshopar är i full gång och grupperna börjar nu hitta riktigt spännande konstnärliga idéer, till sina verk.

Den 26 februari kommer alla tre grupper att hålla en mellanavstämning med projektets styrgrupp. Glada och stolta blev vi också av den fina artikel, som publicerades i tidskriften Landskap (nr 8, 2019). Riktigt kul att de uppmärksammar det vi gör och har gjort.            www.drommarnashus.se/bsp

Vi hade en riktigt God Jul

Tiden går snabbt, snart är det midsommar. Det var inte länge sedan vi hade vår traditionella julfest för boende i området.... Och se´n vår nästan lika traditionella Julmarknad. Mer mys under kort tid, får man leta efter. 

Vi vill passa på att tacka våra medarrangörer och goda grannar FC Rosengård och Yalla Trappan här på Herrgården, för Goda och Juliga insatser.

Vår första pensionär

Nu hoppar Kathy vidare på nya äventyr. Kathy träffade vi första gången för omkring 20 år sedan. Hon har tagit hand om vårt hus, om oss och våra gäster. Kathy är dessutom extra speciell, eftersom hon är den första i DH´s historia, som lämnar, som pensionär. Vi önskar Kathy all lycka med det nya livet.

Återseende 1

Välkommen Christina. Christina har varit hos oss tidigare. Nu kommer alla hennes färdigheter åter till till pass i hela huset. Välkommen hem Christina.

Återseende 2

Luz försvann ett år, för att ta hand om sin baby. Nu är hon tillbaka och startar lite mjukt, där hon var sist, i Barnens Skulpturpark. Välkommen till lugnet Luz.

Vi söker DIG - personligen

Känner du någon, eller har du kanske själv deltagit i vår verksamhet när du var yngre? Har du kanske sett någon föreställning som väckte något hos dig? Roliga, spännande minnen hos eller med Drömmarnas hus? Vår förhoppning är att kunna publicera textmaterialet  på något kul sätt i år.

SKICKA IN DITT GODA MINNE
HÄR, ANONYMT OM DU VILL.

facebook youtube instagram
Drömmarnas Hus

Frölichs väg 4, 213 68 Malmö, Malmö
Sweden 21236 Sweden

040-211 211
info@drommarnashus.se

Du får det här mejlet eftersom du eller någon annan registrerat dig på vår hemsida, eller på annat sätt varit i kontakt med oss. Du kan också välja specialutskick och få våra skolerbjudanden några dagar före detta nyhetsbrev.

Vi sparar enbart din mailadress i vårt lista.
Du kan när som helst avregistrera dig i länken nedan.

Avsluta prenumerationen