Drömmen kan bli sann...

Eller dröm och dröm förresten. Mer att förväntningarna kanske, möjligen skulle kunna höjas en aning. I alla fall om man kollar på väderleksrapporten i detta nu. Tänker förstås på midsommar. Landets kanske främsta, eller i alla fall mest firade, högtid är här och det känns som om sommaren verkligen är här på riktigt.

Även om  beachvolleysäsongen pågått en tid redan så är det åtminstone lite mer njutbart att spela även nationellt. För Tadva Yoken däremot, spelar det mindre roll då hon spelar främst utomlands på World Tour. Tadva är en av våra 5 spelare som vi gladeligen sponsrar med behandling och (fys)träning. Eftersom vi tjatar en del om de här fantastiskt duktiga spelarna så tänkte vi tillägna några nyhetsbrev åt dem där de själva får skriva lite om sin satsning och hur livet som svensk beachvolleybollspelare är. Först ut är såklart Tadva! Trevlig läsning! Och du, trevlig sommar! 

Låt oss presentera...


Tadva Yoken


- en beachvolleyspelare i världsklass som vunnit allt som går att vinna i Sverige (flera gånger) och med fina placeringar internationellt. Hon har rötterna i Södertälje, fotfästet på Lidingö men resväskan står ständigt packad inför nästa tävling någonstans i världen. För att försörja sig och kunna genomföra sin satsning driver hon stans bästa italienare, Trattoria dell´Isola, på Lidingö. (Deras pizzor är något utöver det vanliga och är värt ett besök alla dagar i veckan, lovar!)

Det här är hennes egna berättelse.

Jag började spela volleyboll genom en skolturnering i mellanstadiet. Det jag fastnade för direkt var teamkänslan och  de olika momenten i spelet.

Efter en massa juniorår så öppnades The Beach i Södertälje hamn - den första beachvolleybollhallen i Stockholms trakterna. Då jag hade spelat ungdoms-SM under somrarna var jag mycket taggad på att börja träna i The Beach. Väl där fick jag träffa min första beachvolleytränare - Mattias Magnusson. Han introducerade en helt ny värld för mig; TEKNIK. Under alla mina år som volleybollspelare så hade jag i princip inte fått någon teknisk träning, så ni kan föreställa er en hungrig 17 årig Tadva som bara ville suga in alla tips. Jag kombinerade att spela volleyboll och beachvolleyboll men märkte att jag lutade mot att bara fortsätta på beachen. Så blev det efter 2 år.

Nu har det gått 13 år och jag har fortfarande Mattias som tränare och än idag lär jag mig otroligt mycket. Under dessa år har jag lärt mig allt från styrketräning, mental träning, kost, sponsring och vad som krävs för att göra en ordentlig satsning internationellt. Tyvärr är det en liten sport i Sverige och svårt att leva på. Så samtidigt som man elitsatsar så ska man även hinna jobba för att få ihop livet. Därför är ens sponsorer guld värda och Naprapatbussen är en utav dem. Linda har hjälpt till med både fysprogram, tester och behandlingar för att kroppen ska orka träna mer och hålla.

Mina största skador genom åren har varit höger axel och ländryggen. Axeln har jag haft problem med sedan mina juniortider och det är ju också min slagarm som många inom sporten får problem med. Kombinationen att utsätta axeln för många repitioner och hög hastighet har lett till slitage och smärta. Därav krävs det behandlingar och bra träning för att stärka upp småmuskler som den är beroende av för att klara av att fungera på beachplanen. Jag har jobbat med otroligt många övningar för att stärka upp och bli starkare. Ländryggsproblematiken dök upp lite senare. Där blev lösningen rörelseträning, bålstyrka och stretching. Utan proffesionell hjälp så hade givetvis en elitsatsning inte varit möjlig. Man utsätter kroppen för mycket träning, stress och påfrestning. Tack Naprapatbussen för all hjälp under alla dessa år. Er kompetens och hängivenhet är guld värd och ni är en del av varje vinst ute i sanden!

Nyheter

EN OLYCKA KOMMER SÄLLAN LÄMPLIGT

För er som missat det och kanske undrat varför det finns så extremt lite bokningsbara tider på kliniken så har Linda dessvärre varit med om en cykelolycka och brutit ett finger på några ställen. Med handen i gips är det svårt att jobba och eftersom resterande av styrkan är på mammaledighet så har ni blivit hårt drabbade. Vi ber så hemskt mycket om ursäkt för detta men hoppas att ni som behövt akut hjälp fått det via våra kära kollegor på Min Naprapatklinik istället. Linda beräknar vara tillbaka i jobb den 1:a juli. Snart så!!

IKANO HUDDINGE IGÅNG IGEN

Nu har vi startat upp Ikano Huddinge igen. Vi kommer besöka bygget jämna veckor framöver, till en början onsdagar men i höst troligen torsdagar.

SOMMARUPPEHÅLL MED BUSSEN

Då många tar semester under sommarmånaderna blir behovet av behandlingar mindre och många företag tar därför paus från oss.
Så här blir uppehållen i år:

Ikano Järfälla: v. 27-31

Ikano Huddinge: v. 28-31

Ikano Vega: v. 28-32

SPG: v. 27-33

Skanska Täby: v. 26-34

Contitech: uppehåll 28-?

Ica Enhörna: upphåll v. 26-?


Vi jobbar dock GÄRNA även under sommaren så vill ni ha vår hjälp mitt i sommaren så är det bara att höra av sig. Vi kommer gärna ut med bussen och är mer flexibla än vanligt. 

SEMESTERTIDER KLINIKEN

Vi stänger inte alls utan håller öppet hela sommaren. Dock kommer Linda försöka vara lite ledig v. 28-31. (Vi får väl se hur det går med den saken...)

Nåja, hur det än blir så se till att ha en glad en! Och detsamma med hela sommaren förresten!


Sommarkramar

från

Anette, Helena, Johan och Linda

Naprapatbussen Sverige AB

Odengatan 8, 114 24 Stockholm, Stockholm
Sweden

MailerLite